En pir ali pol flaše viskija?!?

Gledam trenja na POP TV. Pogovarjajo se o alkoholizmu med mladimi. In so najprej pokazali, kako si je šmrkavec brez problema kupil pivo, potem pa še je eno red bull vodko stisnil v gostilni.

In zdaj so barabe oštarijaši in inšpektorji, ker se ga deca napijejo.

Kaj je naša država še sploh normalna? So si otroke omislili gostinci ali starši? Je za njihovo vzgojo in obnašanje v družbi kriv inšpektor, ali mogoče učitelj? Ali so res potrebni ne vem kakšni moderni objekti za sprostitev in zabavo, da ne bo otroku zadišal en Bandidos?

10% odraslih Slovencov je alkoholikov. Alkohol je prisoten v nekaj 10.000 družinah.

OTROCI POČNEJO TOČNO TO KAR VIDIJO.

Skrajni čas je, da starši prevzamemo odgovornost in nehamo pričakovati, da nam bodo otroke vzgajale prodajalke in natakarice. Otrokom je potrebno pokazati kvalitetne načine preživljanja prostega časa. Pa čeprav ga za zabavo naučiš peke palačink.

Tak otrok bo znal v srednji šoli spiti pivo, imel bo zdrav odnos do alkohola, ne bo ga zlorabljal (definitivno pa se ga bo kdaj nalil) in bo odrasel v nekega normalnega človeka. Je pa še vedno potreben nadzor staršev. Če pride pijan enkrat, se je treba pogovoriti, če pride vsak teden, je potrebno korenito ukrepati.

Tako, jaz sem si dušo olajšal, pa vi?

3 Responses to “En pir ali pol flaše viskija?!?”

  1. Smorny Says:

    Se strinjam. Jaz bi dodal le še to, da so ljudje odgovorni tudi za dejanja, ki jih ne storijo, pa bi jih lahko! Torej, če nečesa ne preprečijo in so pasivni (kot ovce).

    Pa ne, me razumeti, kot, da se še nisem napil v življenju… Še preveč, zato pa vem, kake so lahko posledice.

    Dolgo sem čakal in se bal, da v tem postu ne bo veliko komentarjev.

  2. Smorny Says:

    Čakam še nekaj; kdaj se bo pojavil nekdo, ki bo rekel, da bodimo srečni, da mladina “samo” pije. Glej, nekateri se pikajo :/

  3. mars Says:

    zelo dober prispevek, se strinjam s tabo :)

Leave a Reply