Picikl …

… ma dva okrogla (če je sreča) potača, pa enega osla ka guni.

To približno je definicija mene, kolesarja. Včasih sem bil zelo vesten, sicer nisem treniral, sem pa spoštoval neke usmeritve kako zdravo kolesariti, s kolesom sem se peljal v Ankaran(celo 2x, prvič čez Trbovlje, drugič pa čez Grohat), na kolesu sem preživljal dopuste, šparal kolena pri spustih, …, potem pa je vse skupaj zamrlo.
Po cca 3000 letno prevoženih kilometrih jih je bilo v letu 2006 še samo dobrih 500, v letu 2007 54 (ko sem pogledal števec sem bil zgrožen), letos pa do danes popolna nula (0).
Sram me bodi.
Kakorkoli, danes sem se opogumil, navlekel na sebe kolesarske hlače (tiščalo je, pa obroči so se videli, zato sem potegnil preko še navadne), vampa v dresu mi ni uspelo skriti, čelado sem moral očistiti praha, pulzmeter je začuda še delal, gume so imele še 0,25 bara vsaka, ketna je bila precej suha, flaška z mazivom pa tudi, Pa je pač malo škripalo za mano.
Ob Muri, pa do Radenc, čez Boračevo, pa na Orehovski vrh, skozi Zbigovce pod Hudrgo do polic, za konec pa spust skozi gozd v Hercegovščak.
Super, moram čimprej in čimvečkrat ponoviti.
Več slik iz drugih tur

4 Responses to “Picikl …”

  1. domovoj Says:

    Rajši povej, da je bila to pokora za maloprej zmazano porcijo mesa in žaru (+ priloge, v trdnem in tekočem stanju) :)

  2. domovoj Says:

    mešanega mesa na žaru (kdor tipka, greši :oops: )

  3. admin Says:

    Ni bila pokora. Včasih sem bil že rahlo obseden, nakar sem zaradi več različnih (predvsem z delom povezanih) okoliščin opustil ta lep način rekreacije.
    In ko sem prej gledal vse tiste filmčke pa slikice, pa kaj zmorejo sedaj nekateri, ki niso imeli za burek, sem se sam sebi zagabil, kako sedim vampast za računalnikom in se po mesenđerju ko mala deca menim kaj bom pil in kaj bom jedel. In sem storil zgoraj opisano.
    In bom še večkrat!!!
    BTW, ta slikica v zapisu je nastala dan potem, ko sem se dogovoril za novo službo v letu 2004. Po čaju in štrudlu na Arehu je sledil spust po 70 cm frišnega pršiča čez Pečke v dolino. Na koncu sem imel še gumidefekt in sem med sankači menjaval zračnico.
    Bili so res odbiti časi, ampak je bilo pa vrhunsko.

  4. admin Says:

    http://tabla.mtb.si/gallery/albums/album435/PICT0501.sized.jpg

    Po tem pa več nisva slikala, je bilo že zadosti naporno vlečt vso kramo skozi ta sneg.

    http://tabla.mtb.si/gallery/albums/album93/P5300036.sized.jpg

    Evo, to pa je tam pri Reberski bajti, kjer smo hodili prejšnjo nedeljo. Sladko se mi je j***** za vodo v čevljih :-)

Leave a Reply