Zakaj proti? 3. in 4.

Evo, še razmišljanje zakaj proti na referendumu o preprečevanju dela na črno in zakaj proti noveli zakona o arhivih.

Najprej delo na črno.
Zelo preprosto, če delaš in ne izstaviš računa, delaš zastonj ali na črno. Na črno se ne sme delat (naj se porihtajo davčne obremenitve, pa dela na črno tudi ne bo), če pa kdo rad dela zastonj pa ni s tem nič narobe. Na prostovoljstvu temeljijo cele organizacije (planinska zveza, rdeči križ, …), pa še 2011 je leto prostovoljstva.
Prepričan sem, da gre pri tem zakonu ra reševanje gradbene mafije in “rihtanje” služb 170 carinikom, ki trenutno ne delajo nič, ne bodo v bodoče delali nič, samo stali bodo Slovenijo cca. pol milijona eurov mesečno.

Pa še arhivi. Pa kaj u PM skrivajo, da se tako bojijo pokazat, kaj piše v 70 let starih dokumentih. Jih je strah, da bodo slovenske esmeralde končno spregledale, in ugotovile, da jih ključavničarji že tri generacije  j***** v živi mozeg, vse drugače misleče pa postavljajo pred strelski vod?

3 Responses to “Zakaj proti? 3. in 4.”

  1. domovoj Says:

    Že dolgo ne hodim ne na volitve in ne na referendume in tudi tega sem mislil mirno prešpricati. Dokler nisem včeraj na spletu ugledal skrajno abotnega videospota, s katerim me je hotela silikonska starleta brez enega samega dneva delovne dobe prepričati v dobro vladnega predloga o pokojninski reformi (v naslednjem videospotu si verjetno lahko obetamo LaToyo, ki bo navdušeno pripovedovala, da bo lahko po novem v svojem delu uživala do 65. leta).

    Proti, jasno. :x

  2. admin Says:

    LaToya bo že uživala, vprašanje je le, če bodo s 65 letno LaToyo uživali njeni sodelavci :-)

  3. Kino spored Says:

    V tako majhni državi imeti tako veliko javno upravo je potop brez vrnitve.

Leave a Reply