Archive for February, 2009

Klofuta dreku

Thursday, February 19th, 2009

Ne morem se zadržati, da ne bi pristavil svojih pet par ob trenutnem dogajanju med Slovenijo in Hrvaško.

Po mojem mnenju je bistvo problema v visokih honorarjih mejnih pogajalcev, svetovalcev in plačah politikov, ki si jih s takšnim načinom dela preprosto ne zaslužijo.
Naj razložim podrobneje. Slovenija je razglasila neodvisnost v letu 1991, Hrvaška prav tako. Od takrat dalje nismo več republike SFRJ ampak samostojne države. Med državami je meja, ki jo je v določenih okoliščinah potrebno določit, bodisi mirno s pogovori bodisi z orožjem.

Meja med Slovenijo in Hrvaško v 18 letih ni bila določena in urejena. Za kar si vsa naša politika iz dobe samostojne Slovenije zasluži en velik cvek. (Po mojem mnenju bi morali vrniti tudi vse plače, ki so jih prejeli v tem času, vsi od Kučana dalje).

Naslednji problem je v tem, da lahko v Sloveniji vsak gumpec skliče referendum (plačamo pa ga vsi). Tega so se slovenski in hrvaški politiki vseh 18 let premalo zavedali. Sedaj pa jim je stranka SSN nastavila ogledalo njihove nesposobnosti in nezainteresiranosti za opravljanje svojega dela. Po domače, dreku so dali focn. Hudo je edino to, da bo špricnilo po vseh nas, pa še smrdeli bomo.

Hrabrega miška bi pa prosil samo za par odgovorov:
1. S čim je Pahor stisnil Podobnika, a je ta v trenutku stisnil rep med noge?
2. Zakaj je Erjavcu vse smešno?
3. Zakaj se vprašanje meje domnevno ni rešilo z zastonj dobavami orožja Hrvaški in ali je to orožje kasneje obležalo na MB letališču?
4. Kje lahko najdem gas masko, da se ne bom zadušil, ko se bo razlil ves drek ki se nabira zadnji 20 let?

Plezanje

Saturday, February 14th, 2009

V organizaciji PD Radgona smo se danes z našimi nadebudneži lotili plezarije na umetni steni Gimnazije Ptuj. Nekari so kot pravi spajdermeni, ostali se trudijo, zabavajo pa se vsi.

Po dolgem času pa sem spet “zakurblal” Pentaxa, rezultati so na starem mestu.