Archive for the ‘Promet’ Category

Avtoceste…

Thursday, July 9th, 2009

… so namenjene hitrejšemu, varnejšemu, manj stresnemu potovanju.

Ne pa pobiranju davkov in odiranju gostov.

Zaradi neumnosti naših politikov se sedaj Poljaki pa še kdo (ki po mojem mnenju čisto upravičeno za 12 km avtoceste nočejo kupiti vinjete) izgubljajo tam okrog Radehove, Sv. Ane, …
Moramo si priznati, da si s tovrstnimi potezami nabiramo ugled banana države oz. prestolnice Balkana.

Kaka je to avtocesta?

Thursday, October 30th, 2008

Da je ob 18.00 Radgona še skoz zabasana s tovornjaki.

Še dobro, da je pri poročilih pokazalo ministra, kako reže trak, drugače ne bi verjel, da je AC res odprta.

Prekmurje je spet malo krajše

Thursday, August 14th, 2008

Krajše predvsem za vse, ki samo potujejo skozenj. Turistično, tovorno, poslovno, …

Našim “zidarjem”, “žerjavom” pa še komu je uspelo izpolniti en del obljube, Danes so predali prometu del avtoceste od Beltinec do Lendave, dolg 17 km. Svečane otvoritve ni bilo, dva župana sta si odprla vsak svojo Zlato penino. Radgonski župan pa se zaradi preozkih voznih in neizgradnje odstavnih pasov čuti užaljenega.

Kolikor sem se do zdaj vozil po AC do Maribora, se promet tudi na “takšni” AC kar porazgubi, je pa hudič, če pride do prometne nesreče.

In Radgona bo spet zadnja, ki se bo rešila nesnage, hrupa, gneče, …

Kaj pa pravijo na TV?

Smo bili v cajtengih

Wednesday, May 14th, 2008

Povezava do članka v Financah. Kaj članka, cela reportaža je.

In nekaj lokalnih zvezd. Očitno postaja res hudo, smo med novicami o tajkunih, stavkami sodnikov, …

Slovenija, Romunija in EU

Sunday, May 11th, 2008

Kaj imata skupnega Slovenija in Romunija?

Obe sta v EU in po mnenju Jožeta P. Damijana imata enako stanje cest.

In presneto prav ima. Ta vikend sem bil po sedmih (7) letih prvič v Dalmaciji. Takrat je pri nas segla AC do Vranskega, na Primorskem nekje do Kozine, ljubljanske južne obvoznice ni bilo, …
Hrvati so imeli AC od Krapine do Karlovca. Slovenci so v tem času zgradili cca 70 km, Hrvati (tako čez palec) 400. Pa ne vem, če imajo toliko tovornega prometa kot mi.

Saj vem, da boste rekli, Hrvati bodo tujcem še 10 let plačevali cestnino za izgradnjo, ampak če ne bi šli v takšno varianto ne bi pobirali ne cestnine, pa še turisti ne bi odhajali k njim. Tako pa imajo vse, mi pa en …

Še to moram dodati, gradnja prav tako poteka po skalnatem in razdrapanem terenu, pa je povsod široka dvopasovnica z normalnim odstavnim pasom, skozi tunele pa je omejitev 100 ali 80 (kjer je promet še dvosmeren).

Dejstvo je, da biti Balkanec ni geografski pojem, ampak stanje duha. Slovenci smo prvi vsaj pri “biti Balkanec”!

Policajska koristnost 2.

Wednesday, April 30th, 2008

V prejšnji objavi bi kdo lahko dobil občutek, da sem proti spremljanu prometa iz strani Policije in proti spoštovanju prometnih predpisov.

Ne, sem samo proti slabo napisanim prometnim predpisom in policajskemu zbiranju kazni, ki nimajo niti najmanjšega vzgojnega momenta.

Pozdravljam pa recimo take ali take uspehe. In upam, da bodo tudi pri nas kdaj ustavili kakšnega takšnega.

Policajska koristnost

Tuesday, April 29th, 2008

Ne morem si kaj, da ne bi našim lejpim in pametnim radgonskim policajem iz vsega srca čestital.

Čestital za res izredno koristno udejstvovanje v umirjanju in urejanju prometne situacije v našem mestu.

Danes so se spravili na Mariborsko cesto (rdeč krogec na sliki), in veselo “streljali” vse, ki so se pripeljali iz smeri Črešnjevec. Saj je res, da je tabla za naselje (rumen pravokotnik), postavljena na začetku spodnje izravnave, in je uradna omejitev 50 km/h, je pa tudi res, da je ob cesti ena sama hiša, ki jo do vozišča loči še veliko dvorišče, hiše na Kajuhovi in ulici Marije Rožman pa sploh ne gledajo na glavno cesto.

Ne vem, ali so policaji v Radgoni za kakšen “hasek” in je njihova naloga med drugim tudi skrb za prometno varnost, ali pa je moj občutek pravi, in je njihova edina naloga samo čim bolj enostavno kasiranje vseh, ki za 15 km/h prekoračijo hitrost na področju, kjer bi bila omejitev v vseh razvitih državah vsaj 70 km/h.

Žal ta moj občutek vse bolj pogosto potrjujejo tudi izjave ostalih Slovencev, strokovnjakov recimo kot je Brane Kuzmič ali kadri AMZS-ja, …

Ne smemo se čuditi, da je odnos do varnosti v prometu tako na psu, če pa je edina stvar, ki jo država zna narediti, brezumno višanje kazni, ki jih potem zahrbtno tudi pobira. Do teh, ki zakone resnično kršijo, pa sploh ne pridejo (ali pa so policajski kolegi oz. celo policaji sami, in se jih po PS-u ne kaznuje).

60 milijonov €

Saturday, April 19th, 2008

Ravnokar gledam pri poročilih na Pop TV, da izvajalci, ki gradijo avtocesto skozi Pomurje, razmišljajo, da bi za predčasno dokončanje del (oktobra 2008 namesto januarja 2009), zahtevali 11% obresti (60.000.000€).

Pa kaj so ti ljudje normalni. Avtoceste po Sloveniji gradijo 15 let čez rok. 15 let se krade 300% vrednosti del, zdaj, ko se zlati žakelj počasi zapira, bodo pa še izsiljevali. Sem samo jaz mnenja, da je zadeva zrela za hitro (pred strelski vod, ali pa s štrikom na najbližjo jablano) sodišče, ali še kdo razmišlja enako?

Priporočam razmišljanje o tej temi, ko boste nekje v koloni pri Benediktu čakali, da pridete v Radgono.