Archive for August, 2009

Brrrrrrrrr!

Sunday, August 9th, 2009

Rečemo, ko nas zazebe. Ajs pa, ko pika v podplate.
Tako me je včeraj spet pikalo, pa sem naredil plan. Čudovit in izpiljen. Z začetkom ob 3.00 zjutraj. In kako se je sfižilo?

21.pa nekaj - v postelji, vroče, tišči, pojšter napoti, …, v glavnem, ne morem zaspati.
0.30 - zgodovina izpred 3 ur se ponavlja /&##?!**
1.30 - zdaj pa me je še lulat pitisnilo. Nič, grem na stranišče, se najem, oblečem, pa gremo.
2.00 - Prva poročila, v avtu na Spodnji Ščavnici
3.pa nekaj - Caffe to Go v Lopati
4.30 - Sstart v temi izpod Slapa Rinke, vse divje, videl sem medvede, Krjavlje, pa še koga.
5.25 - Iskanje markacij pod Frischaufovim domom na Okrešlju, v temi, shojenih potk pa milijon
5.30 - Dom je za mano
6.30 - Južina, pa čelado na bučo
6.45 - Tako, sedaj pa stvari postajajo resne, palice v rukzak, oči na peclje, roke zagret, pa po pravilu tronožnega napredovanja po skalah, grušču in pesku naprej. Par kapelj se je z ojačitvijo hvalabogu preselilo v dolino.
8.15 - Vrh. Končno. Mrzla gora. Preko kratkih rokavov hitro softshell, pa kapuco gor, roke v žepe, jabuka pa korni pa isostar, vpis v vpisno knjigo, branje vpisne knjige in iskanje Radgončanov (evribadi: “Haj Tomi!”), nazaj čelado gor, prej pa še trak za ušesa.
8.30 - Sestop. Še bolj pazljiv kot vzpon. Iskanje izgubljenih in obledelih markacij, ki pa so vse začuda dobro vidne in na najbolj pravih mestih.
10.45 - Čaj pa štemplanje na Okrešlju, nato skoraj prosti pad v dolino.
11.20 - Umivanje nog in obraza v ledeni Savinji (joj kak je pasalo), oblačenje civilke in frišnih zoknov.
11.35 - Odhod domov, vmes še en power sleep (pokonci sem bil že enih 27 ur, preveč zame ki rabim spanja kot en dojenček).

Slike na starem mestu (tokrat malo manj, sem bil deležen kritik, da dajem preveč slik gor :-))

Streljanje v Ljubljani

Friday, August 7th, 2009

Danes popoldne, trije policaji obstreljeni, strelec mrtev (linkov ne bom popal, ker je nasilja itak preveč).

Potem pa berem komentarje, večina bi kar Policijo s pendreki spustila na naše otroke, ki po parkih popivajo in razgrajajo.

JIM JE KDO MOGOČE POKAZAL KAJ DRUGEGA SE ŠE DA POČETI!

Sam sem bil v svojih najstniških letih patron prav posebne sorte, vrednot in avtoritet nisem priznaval, pa sedaj vseeno živim življenje po normah civilizacije in sem nasploh dokaj neškodljiv. Kaj mislite, kaj je pomagalo?
Represija ali seme dobrega, ki ga je nekdo nekoč zasadil?

Najprej visoko, potem pa še mokro

Wednesday, August 5th, 2009

Pisana zasedba enega starega baksla pa dveh mladičkov smo se lotili odkrivanja sveta in ponudbe na meji med Gorenjsko in Primorsko.
V petih čudovitih dneh smo si v sončnem vremenu ogledali Krn, čakali (in zaradi vetra ne dočakali) sončni zahod na vrhu Krna, raziskovali kaverne (luknje, kjer so živeli vojaki na fronti med prvo svetovno vojno), malo “pospravljali” za njimi (predvsem na Batognici), plezali po balvanih v idiličnem okolju Krnskega jezera (čeprav je za moj okus rahlo prehrupno), smučali v gojzarjih, se umivali s snežnico, …
Da pa ne bi bili samo šodrovci smo se pridružili Čehom, Madžarom, Angležem, …, pri vodnih športih. Prvi dan rafting na Soči, ki je imela 9 stopinj, drugi dan pa soteskanje v soteski potoka Sušec, kjer je bila voda malo toplejša, slapovi pa zato nič nižji.

Več slik.