Archive for May, 2011

Saj ni res pa je

Tuesday, May 24th, 2011

Ne morem verjet.

Nedavno jim je država šenkala 250 milijonov.
Drugo leto morajo vrniti 1,5 milijarde posojila, za katerega jamči država (torej bo vsak slovenec pljunil 750€). Banka denarja, da bi posojilo vrnila, nima.

A oni si talajo 1500€ regresa.

Če imate denar na NLB, pobašite ga, dokler še ga lahko.

Zakaj proti? 3. in 4.

Monday, May 23rd, 2011

Evo, še razmišljanje zakaj proti na referendumu o preprečevanju dela na črno in zakaj proti noveli zakona o arhivih.

Najprej delo na črno.
Zelo preprosto, če delaš in ne izstaviš računa, delaš zastonj ali na črno. Na črno se ne sme delat (naj se porihtajo davčne obremenitve, pa dela na črno tudi ne bo), če pa kdo rad dela zastonj pa ni s tem nič narobe. Na prostovoljstvu temeljijo cele organizacije (planinska zveza, rdeči križ, …), pa še 2011 je leto prostovoljstva.
Prepričan sem, da gre pri tem zakonu ra reševanje gradbene mafije in “rihtanje” služb 170 carinikom, ki trenutno ne delajo nič, ne bodo v bodoče delali nič, samo stali bodo Slovenijo cca. pol milijona eurov mesečno.

Pa še arhivi. Pa kaj u PM skrivajo, da se tako bojijo pokazat, kaj piše v 70 let starih dokumentih. Jih je strah, da bodo slovenske esmeralde končno spregledale, in ugotovile, da jih ključavničarji že tri generacije  j***** v živi mozeg, vse drugače misleče pa postavljajo pred strelski vod?

Zakaj proti, 2.

Wednesday, May 4th, 2011

Bliža se turbo referendumski dan, 5.6.2011. Ena izmed tem je pokojninska reforma. Zakaj bom glasoval proti?

1. To kar pripravljajo ni pokojninska reforma ampak nekaj nesmiselnih kozmetičnih popravkov, ki ne bodo zdržali naslednjih 5 let.

2. Pravijo da če pade pokojninska reforma, ne bo več kreditov v tujini. Super. To pomeni, da bo mojim otrokom in vnukom morda ostalo celo toliko, da me bodo lahko na stara leta preživljali, torej bom v pokoju. Če bo država še dalje dobivala kredite in se zadolževala s takim tempom kot do zdaj, bo Slovenija obubožala prej, preden bodo moji otroci sploh odrasli, ne pa še da bi potem kaj ustvarjali in prispevali tudi za upokojence.

3. Vse zavarovalnice ponujajo rentna zavarovanja, kjer je točno jasno za kakšen vložek kakšna renta. In to brez ogromnega birokratskega aparata in mešanja megle.

4. Ko se je po WWII začelo upokojevanje je bila upokojitvena starost višja od pričakovane življenjske dobe, družine pa so imele še vedno nekaj otrok. Sedaj je upokojitvena starost 20 let nižja od pričakovane življenjske dobe, otrok pa več ni. Redke so že družine z dvema.